Hírek /
Hagyományos ételek közösségi elkészítése - Közösségfejlesztő rendezvény
A hagyományos és táji jellegű ételek elkészítése mellett, az egyesületünk a különleges lekvárok készítésével is foglalkozik, amit számos rendezvényen pl. Orsolya vásár bemutatott, és díjazva is lett. Ebből az apropóból és a nagy érdeklődésre való tekintettel jött az ötlet, hogy egy kellemes délutánt együtt töltsenek az idősek és a fiatalok az érdeklődők. A résztvevők elsajátíthatták és megtanulhatták a nagyanyáink csitkenyelekvár főzésének fortélyait, a gyerekek pedig ezek mellett még a Mikulást is várhatták, aki pont aznap érkezett. Az egyesület tagjai hetekkel a rendezvény előtt több alakalommal szerveztek anyaggyűjtést, hogy legyen miből a lekvárt elkészíteni. A rendezvényre kora délután érkeztek a szorgos érdeklődők, akik gyorsan nekiláttak a csipkebogyót megpucolni. Ezután felfőzésre majd a passzírozásra került sor, aztán egy szőrszitán is át kellett nyomni, pár óráig főzni, majd cukor bele és üvegbe került,a szárazdunsztba és elkészült a finom csitkenyelekvár.
A lekvár készítése alatt házi jellegű kenyeret sütöttek az idősek a kemencében, az elkészült lekvárt így kóstolhatták meg az érdeklődők. A gyerekek, amíg a Mikulást várták kézműves foglalkozáson ügyeskedhettek és ehettek az önkéntesek által készített házi süteményekből, teát ihattak a lekváros kenyér mellé.
A megérkezett Mikulás is megkóstolhatta a finomságokat. Kellemes beszélgetéssel zárult ez a hangulatos, a régi időkbe visszarepítő rendezvény.
Az egyesület mottója, hogy a közösen végzett program, közelebb hozza az embereket egymáshoz. Másnap az utcán melegebben mosolygunk egymásra……